lördag 28 januari 2012

Vad har jag köpt för växt?

Jag gjorde ett litet impulsköp i går =). I ett trädgårds program såg jag en gång ett "barr" träd som skulle vara härdig hos oss. Jag tror det var i trädgårdsfredags program i våras, dom prata om den. Det stod på lappen att den inte var härdig, men jag chansa... det kan ju vara rätt tänkte jag. Men nu när jag googlat på den upptäckte jag att det inte var rätt. Det gör inget... jag köpte den för den såg så ball ut och kosta inte mer än 59:-. Butiken jag köpte den i är inte så kunnig! Det fanns ingen som visste något!
Den jag vill ha är en Araucaria araucana som ska klara ner till -20 grader. Får kolla efter en i vår i plantskolorna. Nu står det på lappen att det är en Araucaria, men inte vilken?

Den är ved artad längst ner.

Växer som i våningar

"mjuka" barr.

Så nu till min fråga... är det någon som vet vad denna heter? mer än Araucaria, jag skulle vilja läsa mera om den. På lappen som följde med står det.

This plant from Australia is very strong. Suitable for indoors and outdoors. Not winterhardy. Light to sunny position. Keep soil moist and fertilize regulary. For decoration only. Do not consume.


på svenska.
Denna växt från Australien är mycket stark. Lämplig för inomhus och utomhus. Intewinterhardy. Ljus till soligt läge. Håll jorden fuktig och gödsla regelbundet. Bara som dekoration. Inte konsumerar.

Rätt så kul att dom alltid skriver att man inte får äta växten. Gör folk det? hihi. Men vad kan dom mena med att den är stark?

Ha nu en skön helg.

2 kommentarer:

 1. Hej, gumman! det ser ut som en rumsgran, Araucaria heterophylla - du kan läsa om den i bl a den här artikeln på odla.nu: http://www.odla.nu/artiklar/inne/krukvaxter/rumsgran
  Och så skulle jag mailat dig om träffdagar, men har inte fått till det, familjen har varit sjuk i flera veckor i omgångar och jag har svårt att planera något alls... Suck - den här veckan som kommer har jag stressigt värre, men jag hoppas att vi kanske kan ses veckan efter det och kanske, om du hinner några minuter till årsmötesförhandlingarna nästa söndag? Vi får höras! Kram på dig! :) Mia

  SvaraRadera
 2. Super Tack Mia =)
  Nu hitta jag en massa mera info. Det jag sökte mest efter var ju hur kalt den kan stå, Den klara ner till 5 grader (perfekt) så då kan jag förvara den i boden över vintern... om den inte gillar vårt varma hus, vi eldar så det kan bli upp till 28 grader när gubben är i farten!
  Ang träffdagarna, jag har redan mailat dig =). Jag kommer till chilimötet jag fick ledigt från jobbet =). Kramis

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Jag går ut i april och kommer in i oktober
om ni undrar var jag är...
så är jag antingen på Lotten i odlingsboden eller i trädgården.

Lämna gärna en kommentar,
jag blir så glad då jag får en hälsning =)

Välkommen tillbaka
och ha en skön dag!

Mitt växthus

Mitt växthus
Mitt växthus fick jag i 40-års present av familjen. I Maj 2009 var det på plats. Klicka på bilden så får du se hur det gick till... UPPDATERAT SIDAN 18/12-10