söndag 8 januari 2012

Lite förmycket dator nu?

Den sista tiden har det blivit lite förmycket dator för min del! och jag fick en muskelknyta upp mot nacken, som fick det att stråla upp bakom örat och gav mig en huvudvärk på sidan av huvudet?  Tur man har dator och interner =) Då hittar man vad man söker... och det här måste jag bara dela med mig av till er.

Det här kanske man lärde sig i skolan... men jag sov väll på den lektionen. Men jag visste inte att muskelknutar egentligen heter triggerpunkter. De sista åren då jag har haft ont i mina axlar har jag omedvetet gått med axlarna uppe vid öronen! och varje år på höstkanten har jag varit till Naprapaten som har fått "lösa" upp mina muskelknuttar och skuldror som hade "fastnat". När jag i somras börja gå till en (ny) väldigt duktig sjukgymnast, och fick övningar för mina axlar insåg jag att jag inte behövde gå till Naprapaten mera, utan jag kunde med några enkla rörelser och stretch övningar, få "loss" skulderbladen själv. Dom stretchövningarna ska ni få sen... =). Först måste vi lösa upp alla knutar =).

De här klippen hitta jag på youtube.
Syresätta musklerna...
Jag har alltid trott uppvärmning innan träning var för att bli varm i musklerna. Visserligen är det ju så, men det är ju oxå för att syresätta musklerna. Ett sätt att förebygga muskelknutar kanske?. En gång i tiden gick jag och en jobbarkompis på step up, vi var ett sammansvetsat gäng som hade jätte kul ihop. En dag bestämde kommunen att dom skulle bygga en skola i byggnaden, och vi gick alla skilda vägar. Jätte tråkigt för då sluta jag träna, helt!. När jag träna step up så värmde jag upp... Men nu när jag gått ut i trädgården, har jag inte gjort det! varför inte? kan man ju fråga sig... ingen aning? har inte tänkt så långt.

Vi som har trädgård säger att vi inte behöver gå på gymet... vi får ju vår träning i trädgården. Så då ska man nog tänka på att värma upp innan man sätter fart... en liten påminnelse till er för jag är väll inte ensam att "glömma" bort att värma upp innan jag går ut i trädgården *blinkblink*.

Hoppas ni fick nytta av filmerna, som jag fick.

1 kommentar:

  1. Det är fantastiskt vad man kan hitta på youtube.
    För att få en allround för kroppen gillar jag Qi-Gong sedan nöjer jag mig med långprommenader. Tyvärr är dom ett måste nuförtiden för glömmer jag dom så påminner mina fötter mig om det genom att värka.
    Vad trevlig din blogg är. Har skrotat runt lite nu ett tag och hit hittar jag garanterat igen.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Jag går ut i april och kommer in i oktober
om ni undrar var jag är...
så är jag antingen på Lotten i odlingsboden eller i trädgården.

Lämna gärna en kommentar,
jag blir så glad då jag får en hälsning =)

Välkommen tillbaka
och ha en skön dag!

Mitt växthus

Mitt växthus
Mitt växthus fick jag i 40-års present av familjen. I Maj 2009 var det på plats. Klicka på bilden så får du se hur det gick till... UPPDATERAT SIDAN 18/12-10