söndag 11 juli 2010

Min framsida i juli


Irene du har inspirerat mig till att ändå försöka sköta en petunia TACK =). Under alla andra år, så har dom dött av uttorkning och undernäring. Efter att ha sett dina fina amplar gav jag mig *f* på att jag skulle lyckats.
Jag blanda ner vattenhållande kristaller och långtidsnäring 
och nu är dom såååååå fina =)


Min "söderrabatt" jag kallar den så för den står i söder hela dagen. I juli har jag inte mycket som blommar!!!
Det blir att tänka på till nästa år. 
Jag kan inte namnen på alla men från vänster är det...
Vit syren planterad i år, temynta som just har börjat blomma, Astilbe... planterad i år och väldigt felplacerad för den blir ju STOR. sen en planta från en vän den blomma i lila i juni. Framför den en tusenstjärna som jag frösådde förra året den har blommat sedan i april. Jätte Balsamin, den tycker jag om blommorna ser ut som små orkideer och blommar länge vill jag minas, i år har jag fått några vita bland de rosa. Den gulablommade växten kan jag inte namnet på... stockroser som jag satte för två sommrar sedan nu tänker dom blomma i år. Gladiolius tre st och en klematis som ska få klättra upp för "portalen" längts fram satte jag krasse!! jag ville ha något som blomma länge men det blev en tabbe dom skymmer kärleksörten. Det finns mera i rabatten men ni orkar nog inte läsa mera =)
Det är lustigt med krassen... jag har satt krasse nästa varje år, men den har då inte velat växa...
 i år ville jag inte att den skulle växa... då växer den!


Bakom krassen växer kärleksörten som Sussie skicka till mig på posten, TACK. Jag vill förstås inte gräva upp krassen nu när den har tagit sig så fint, jag ska se om jag kan "platta" till den lite så kärleksörten kommer fram.


Gladioliusen har börjat blomma =)
Föra året minns jag att den var sen och kom först i slutet på augusti
men hittis i år har det ju varit så soligt och varmt. 

På tv sa dom att vi har inte haft en sådan här sommar sedan 1994, och jag är beredd att hålla med, det året fick jag min dotter och var mammaledig den sommaren var sjukt bra =)
Jag minns oxå att min kompis som skulle döpa sin son i juli det året, valde att döpa honom i bara blöjan för det var en bastu i kyrkan *hihi*

Oj ja nu märker man vad tiden går det var 16 år sedan och hon vill inte längre sitta i mitt knä och kramas *ler* just nu är hon i Frankrike med sin pojkvän (och föräldrar) som har hus där.

med 28 grader i skuggan på altanen redan kl 10... då behöver man inte åka utomlands.
Idag ska värmen bli värre än i går så jag räknar inte med att jag ska göra så mycket i dag heller *ler* Jag gillar att "bara vara" ibland, kanske jag tar och letar fram boken jag börja på förra sommaren.

Nu har jag skrivit av mig... vi hörs

1 kommentar:

  1. Vad roligt att jag kunde inspirera dig! Vilka underbara petunior du har!
    Ja ojoj vad varmt det är!! Det är inte mycket man orkar göra nu...bara ta det lugnt!
    ha en fin dag! / Irene

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Jag går ut i april och kommer in i oktober
om ni undrar var jag är...
så är jag antingen på Lotten i odlingsboden eller i trädgården.

Lämna gärna en kommentar,
jag blir så glad då jag får en hälsning =)

Välkommen tillbaka
och ha en skön dag!

Mitt växthus

Mitt växthus
Mitt växthus fick jag i 40-års present av familjen. I Maj 2009 var det på plats. Klicka på bilden så får du se hur det gick till... UPPDATERAT SIDAN 18/12-10