lördag 5 mars 2011

Johannersört

Den 4:e mars satte jag frön till Johannersört och det var inte lite heller!! Jag hoppas dom inte växer så fort för då får jag problem!! På Impecta står det att dom har 1-3 månaders groddtid, så jag kanske klarar mig! jag ville inte vänta för länge med sådden för jag vill att dom ska hinna blomma i år så jag får ihop till min Johannersörtsalva jag ska göra i höst =).
Bild från Impecta frö nr. 3056
Johannersört växer vilt överallt i våra skogar, så jag hade kunnat plocka där... men jag var försent ute förra året dom hade blommat ut, så jag vill ha egna på lotten. Har jag dom där kan jag plocka varje dag då det blommas. Johannersört kan man förväxa med andra växter, men man kan lätt kolla att man hittat rätt. Man pressar en blomma mellan fingrarna och om det kommer ut rödfärg har man hittat rätt =). Johannersört ska vara bra mot åderbråck och andra hud märken som blåmärken. Vissa människor kan vara känsliga mot Johannesört så ska man använda denna salva får man först prova på en liten yta. Jag ska prova om det tar bort mina märken efter acnen =)

2 kommentarer:

 1. Kul med Johannesört, det är ju en "magisk" växt! Vet du varför den har hål i bladen (enligt sägnen)? Jo djävulen var så arg på att örten hjälpte människorna på så många sätt, så han bet fullt med hål i bladen... :) Hoppas salvan hjälper!

  Hoppas det stämmer att våren är på väg, här har vi faktiskt haft rena vårvädret i helgen, men nu på natten är det minus 5 igen.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej
  Kul att du berätta om hålen =) det visste jag inte.
  Ja vårväder har vi haft här oxå =)
  men jag jobba hela helgen så jag har bara fått se det via fönstret =( Men snart få vi komma ut... om en månad räknar jag med att snön ska vara borta =)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Jag går ut i april och kommer in i oktober
om ni undrar var jag är...
så är jag antingen på Lotten i odlingsboden eller i trädgården.

Lämna gärna en kommentar,
jag blir så glad då jag får en hälsning =)

Välkommen tillbaka
och ha en skön dag!

Mitt växthus

Mitt växthus
Mitt växthus fick jag i 40-års present av familjen. I Maj 2009 var det på plats. Klicka på bilden så får du se hur det gick till... UPPDATERAT SIDAN 18/12-10