onsdag 12 januari 2011

Såhyllan och bladlöss!!


Dessa j*a småkryp! Förra året var jag inte så duktig så dom blev många, nu har jag med jämna mellanrum duschat av de övervintrande växterna och sprejat dom med såpa och etanol (t-sprit) och det blev av i dag. När jag ändå höll på fick jag upp lite mera ljus till mina sådder. Jag har ju läst överallt att man ska använda t-sprit, och när jag skulle köpa det första gången kunde jag inte hitta det i butikerna, jag var ÖVERALLT! Då gick jag hem och goggla och upptäckte att
T-sprit är ett varumärke, T-sprit är Etanol. Bara så ni vet, om ni oxå skulle ut och leta...
Såpavatten: Man tar en del såpa och en del Etanol med 8 delar vatten. Såpan kväver bladlusen och Etanolen tar död på äggen, men man bör ju upprepa efter någon vecka för att vara säker på att alla förvinner. 
Sverker på Plus tog upp bladlusmedel i ett program jag såg för ett par år sedan, där fick han tillverkaren att erkänna att det dom säljer för 200:- flaskan är samma blandning som jag beskrev ovan, så lägg inte ut pengar på bladlössmedel då du kan göra egen.

3 kommentarer:

 1. Vilket ekonomiskt tips, har bara blandat såpa & vatten till våra rosor. Då är det bara till att ge dom lite starkare varor oxå :)

  SvaraRadera
 2. Mina övervintrade växter har fått löss och jag har inte riktigt haft orken att ta itu med det! Men nu ska jag föröska ta tag i det!
  Ha en fin dag! / Irene

  SvaraRadera
 3. Såg också det programmet när Sverker tog upp det, men hade glömt blandningen, så tack för tipset! ;) Ifall ohyran tar sig till mina plantor så j*vlar!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Jag går ut i april och kommer in i oktober
om ni undrar var jag är...
så är jag antingen på Lotten i odlingsboden eller i trädgården.

Lämna gärna en kommentar,
jag blir så glad då jag får en hälsning =)

Välkommen tillbaka
och ha en skön dag!

Mitt växthus

Mitt växthus
Mitt växthus fick jag i 40-års present av familjen. I Maj 2009 var det på plats. Klicka på bilden så får du se hur det gick till... UPPDATERAT SIDAN 18/12-10