fredag 24 december 2010

Julafton

OJ, det har varit ett tuff dygn.
I går morse vakna jag av att Shaggy stod och gnällde nedanför min säng... jag sa åt honom att sluta och låta mig vara eftersom kl bara var 6,30. Han gav sig inte...!! och när jag steg upp var han helt speedad ?? Han sprang i snirklar och "pratade" som bara han kan göra... jag gick ner till undervåningen och han sprang fram till altandörren på baksidan... och ville ut ??? Det brukar han aldrig göra på morgonen?? han är en sjusovare och jag brukar få dra ut honom på morgonpromenaden. Han kasta sig ner i en snö hög och högg i sig snön som en varg som äter av sin fångst så ingen annan ska få av bytet.

Då såg jag att han inte hade något vatten i skålen... Jag ropa in homom och fyllde skålen med vatten och han vräkte i sig hela skålen...???? Han var så knäpp att jag inte fatta vad som hade hänt. jag gick in i vardagsrummet DÅ fatta jag det låg en massa knäckformar på golvet, rester efter ischolkad. Jag ringde veterinären vilken tur att dom svara så tidigt på morgonen.Jag hitta 10 tomma formar, så jag vägde 10 fulla dom var på 59 gram ihop, 25% var cocosfett så det återstod "bara" 44 gram ljuschoklad. Veterinären tyckte inte jag behövde åka in än... han väger 10 kg så ca 100 gram är gränsen... ge honom så mycket vatten han vill och något annat att äta så det blandas ut i magen sa hon... MEN håll utskick på om han börjar få skakningar och hjärtklappning, det kan komma inom 3-5 timmar. Då är det brottom då måste ni komma in direkt så han får en spruta. FAN just i dag tänkte jag den 23 dec då ALLA är ute på vägarna då kommer man väll inte fram, JÄVLAR vad jag blev rädd. 

Men det gick bra... Shaggy lugna ner sig efter att ha fått vatten och köttbullar, han la sig i soffan och vila sig. Han förstod att det var något som var fel, så han var lite skakig, men det gick fort över. 

Så nu vill jag påminna er så här i jultider... lämna inte chokladen utan uppsikt om ni har hund.

Slutet gott... allting gott säger man ju... =)
och en...
GOD JUL 
på er alla, från mig och Shaggy.
2 kommentarer:

 1. Om någon kan sätta skräck i en så är det ens hundar. Typiskt att det ska hända på helger.
  Vi har lock på chokladen, så inte våra kommer åt den. Tur att allt gick bra.
  Julkramar Susann

  SvaraRadera
 2. Nämen Shaggy din lille buse. Vilken tur att han piggnade till igen, läskigt sånt där.

  Hoppas du haft en fin julafton och får en fortsatt mysig julhelg!
  Kram Mia

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Jag går ut i april och kommer in i oktober
om ni undrar var jag är...
så är jag antingen på Lotten i odlingsboden eller i trädgården.

Lämna gärna en kommentar,
jag blir så glad då jag får en hälsning =)

Välkommen tillbaka
och ha en skön dag!

Mitt växthus

Mitt växthus
Mitt växthus fick jag i 40-års present av familjen. I Maj 2009 var det på plats. Klicka på bilden så får du se hur det gick till... UPPDATERAT SIDAN 18/12-10