Äntligen... jag var på väg att köpa mig en mattork redan i våras, men den behövdes ju inte riktigt då... Nu har jag skördat persiljan och ville torka den. Jag ville ha den torkad, så jag lätt kan ta mig en nypa då jag vill. Man kan förstås frysa in persiljan... men det är så lätt att glömma bort att man har den då! då den ligger i frysen. Sen är det ju finare att ha den i en glasburk =).
Bladpersilja |
Man kan förstås även torka i ugnen, men jag vill inte ha ugnen på hela dan! Det är "säkrare" med en tork, och jag har den på bänken i boden, där är den inte i vägen... den tar ju lite plats!
Bladpersiljan på torken. |
Nu har jag lagt i banan i torken, jag skiva både tunna och lite tjockare bitar för att se om den ena blir godare... kan vara gått att lägga i filen på morgonen, vi får se hur det gick senare i dag, det kommer ta några timmar...
Solen skiner och det är fint väder i dag, inge regn!
Jag har min lediga vardag i dag så nu ska Shaggy och jag ut i skogen och plocka johannersört-blom
behöver mera till min johannersörtsalva jag ska göra
Ha en skön dag
Ser trevligt ut! Härligt också med en promenad i skogen.
SvaraRaderaHär beräknas bebisen komma i mitten på oktober men jag orkar inte göra så där supermycket...
Skörda persilja kanske. Fast min åker in i frysen :-)
Jag har frusit in vår persilja, men att torka den skulle man ju absolut göra för det var ju riktigt dekorativt i glasburken !
SvaraRaderaHa det gott, kramar jag
Vad duktig du är, köpte johannesörtsalva för många år sedan, det enda jag kommer ihåg var att den var bra...
SvaraRaderaKram Birgitta
Kul med en mattork! (läste matt-ork först, hihi) Torkad frukt är ju jättegott! Vad roligt att göra egen salva, vad har du den till?
SvaraRaderaKram