tisdag 5 juni 2012

SLUTA RÖKA??????????????NU har jag bestämt mig! Jag ska sluta röka. Jag var 15 år gammal då jag började, i 28 år har jag rökt!! Helt sjukt hur dum man har varit!!

Jag har försökt sluta många gånger genom åren, med plåster, tuggummi, sugtabletter och sprej till och med en sluta röka kurs för ett par år sedan. Men "hjälpmedlerna" smaka så illa att jag gick tillbaka till cigaretterna igen. Kursen gav mig 3 rökfria dagar, längre klara jag inte utan hjälpmedel.Tanken på att börja snusa istället har jag haft flera gånger men jag vill ju inte ersätta rökningen med en annan last... jag vill bli nikotinfri.

För några år sedan träffa jag en tjej som hade fått tabletter av sin läkare. Hon berätta att man tar en tablett samtidigt som man röker och så efter 14 dagar slutar man!?? (Hon sluta på dag 11) Jag har gått och tänkt på vad hon sa i dessa år och igår var jag till min läkare och han skrev ut Zyban till mig.


Dag 1-6 tar man en tablett om dagen samtidigt som man röker, sen tar man två tabletter om dagen. Man sätter ett datum då man ska sluta, helst inom 14 dagar. Men jag är rädd att jag inte kommer klara det för midsommar kommer emellan, så jag har satt en dag efter midsommar.

Det Zyban hjälper en med är att den tar bort "toppen" av röksuget. Man måste själv vara motiverad och kämpa för att sluta ändå... så det var inte så lätt som jag trodde =). Jag trodde man tog ett piller och sen var det bra! Men nu är jag förberedd på det, så jag ska göra ett försök.

Denna gång ska jag alltså sluta utan att ersätta ciggen med en annan nikotin, det känns lite spännande... hur det ska gå?. Lite annan hjälp ska jag få, det finns sluta röka linjen, jag har inte ringt dom än, men jag ska göra det.Sen har jag en app som ska peppa mig =)Varför jag vill sluta...
 1. Luktar illa, jag är så trött på att hela tiden STINKA!
 2. Smakar illa i munnen, den goda maten man ätit blir ju förstörd! 
 3. vill få tillbaka luktsinnet.... ÅÅÅÅÅ VILL känna dofterna i trädgården
 4. bättre kondition, så jag orkar mera =)
 5. bättre läkning av axeln... den är på god väg, men jag vill bli 100% bra
 6. bättre hy, ser lite grå ut ibland!
 7. slippa pressen... som man har, att hela tiden "planera" när man kan röka, ja för det är ett jädrans press att hela tiden hitta tid och en plats att röka på! Kan inte ju inte ens gå på bio! För då blir filmen förstörd för att jag hela tiden tänker på att jag vill ta en cigg!!!
Nu har jag turen att många av mina vänner inte röker =) Jag är lite rädd för hur det ska gå att umgås med rökare... men det tar jag då. Nu ska jag ta en dag i taget!

24:e Juni är mitt datum
10 kommentarer:

 1. Heja, heja! Mycket klokt beslut, från en som också rökte i många år, men numera inte klarar ens passiv rök pga astma! Hoppas det går vägen! Vi måste gräva upp lite växter här en dag med! Har några ryska martorn som står mellan plattorna och ser ut att kunna blomma i år! Kram! :) Mia

  SvaraRadera
 2. Tack Mia =). Jag ska vara ledig några extra dagar nu, vi kanske kan få tag på en dag som passar båda. Dina hallon står och väntar på dig =). Vad kul om martonen vill blomma redan i år.
  kramis

  SvaraRadera
 3. Håller på dej :) Hoppas det går vägen :)

  Kram från mej

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Susann, jag hoppas oxå att det ska gå vägen denna gång =). Jag tänker på det hela tiden som i morse... då jag borsta tänderna. Vad gula och fula dom är! överallt har rökningen förstört =(! Fixar jag detta ska jag ge mig själv en tandblekning =). Kramis

   Radera
 4. Du kan tänka så här: alla pengar du sparar får du använda till trädgården! Växter, fina krukor, dyra fröer... Det kommer att bli massor med pengar. Kanske till och med räcker till en trädgårdsresa? Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ann du har så rätt. En trädgårdsresa vore inte så dumt att spara till =). Kramis

   Radera
 5. Vilket bra beslut! Lycka till!!!

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Linda
   Jag känner nu att jag har gjort rätt, men fan vad jobbigt det var på jobbet i dag... Jag har inte rökt på hela dan!!

   Radera
 6. Men gumman!!! Klart du klarar det. Idag är första dagen rökfri????Du jag kommer över endera dan behöver lite peppning själv... när är du ledig. Stora kramen Gela

  SvaraRadera
  Svar
  1. JA, kom över. har så mycket att visa dig :).
   Fortfarande rökfri =) har inte trillat dit än fast det har varit nära!! skit jobbit de första dagarna. men efter 28 år kan det ju inte vara plättlätt!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Jag går ut i april och kommer in i oktober
om ni undrar var jag är...
så är jag antingen på Lotten i odlingsboden eller i trädgården.

Lämna gärna en kommentar,
jag blir så glad då jag får en hälsning =)

Välkommen tillbaka
och ha en skön dag!

Mitt växthus

Mitt växthus
Mitt växthus fick jag i 40-års present av familjen. I Maj 2009 var det på plats. Klicka på bilden så får du se hur det gick till... UPPDATERAT SIDAN 18/12-10