tisdag 19 januari 2010

En "skit" dag med ett "häst" jobb

En ledig vardag... vad hittar man på då!
JO, hämtar hästskit till lotten *ler*

Nu mera får inte stallen bara slänga skiten i en hög på marken, utan dom är tvungna att slänga skiten i containers.
Deras lösning är väll inte den bästa precis!! dom måste bära upp skiten via denna trappa varje gång...Vilken tur jag hade att skiten var enda upp, hur hade det gått om jag hade varit tvungen att hoppa ner i skiten *skratt* MEN det hade jag inte gjort!!! *ler*
Med en otränad kropp tog jag tag i "Häst" jobbet. Medans jag stod där upp och grävde gnäggade hästarna i hagen. Det lätt precis som att dom skratta åt mig :)
Jag fyllde inte säckarna helt får då hade jag inte orkat flytta på dom... 12 säckar tog jag, och tur var väll det för fler fick inte plats i bilen. Jag hade lånat en bil från jobbet.

Nere på lotten grävde jag bort snön på potatislandet, jag hade glömt att ta med en spade så jag fick göra det för hand... sen ställde jag dom tätt. Tanken med att låta skiten ligga kvar i påsen är dels för att det "nyttiga" inte ska lakas ur och försvinna ner i backen och dels för att jag ska flytta på det i vår. Nu ska ju skiten ha luft oxå för att förbränningen ska fungera, så jag rulla ner kanterna, och la en press över för att skydda så påsarna inte fylls med en massa vatten sen... då snön smällter och vi får en massa regn i vår. Sen är tanken att jag ska bygga en permanent kompost till skiten, bredvid potatislandet.

Sen ska skiten få ligga till i höst, då har den brunnit färdigt och kommer vara perfekt att blanda ner i min lerjord. Så säsongen 2011 har man redan planerat för...


VAD skönt att det är gjort :) Nu ska jag åka hem och sätta lite frön... och ta en lång promis med Shaggy, det är ju riktigt skönt ute, temperaturen ligger på 0:an.

2 kommentarer:

 1. Hej, vad bra med gödsel, det gäller att ligga i framkant med planeringen! :) Är hästgödsel bra, jag har för mig att det inte är så näringsrikt? Men mullämnen blir det ju oavsett.

  Vi ses väl på trädgårdsmässan i vår? Fredag och söndag kommer jag vara där.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hästskit ska ju vara bra... hur näringsrik den är vet jag inte men det växer :)
  Jag kommer gå på mässan Fredag och lördag :)
  Då ses vi där...

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Jag går ut i april och kommer in i oktober
om ni undrar var jag är...
så är jag antingen på Lotten i odlingsboden eller i trädgården.

Lämna gärna en kommentar,
jag blir så glad då jag får en hälsning =)

Välkommen tillbaka
och ha en skön dag!

Mitt växthus

Mitt växthus
Mitt växthus fick jag i 40-års present av familjen. I Maj 2009 var det på plats. Klicka på bilden så får du se hur det gick till... UPPDATERAT SIDAN 18/12-10