tisdag 8 maj 2012

Äntligen är hela baksidan "Min"

Min baksida har jag jobbat med nu i ett par år... sakta sakta har det växt fram. Från början fanns där bara en stor mossgräsmatta! med tre vinbärsbuskar med massor av sjukdomar på. Min man har hela tiden varit emot att vi ska ta bort gräsmattan, ungarna måste få ha en plats att leka på... ?? Men dom var ju aldrig där. Det enda dom gjorde på baksidan var att sätta upp ett tält och tälta i ibland =). Men nu är dom så stora så tälta i trädgården finns det inget intresse för längre.

2009 fick jag äntligen mitt efterlängtade växthus och då började jag "ta över" baksidan *hihi*. Jag byggde min hörna med upphöjda lådor, men jag fick inte ta hela gräsmattan!


Här har ni baksidan september 2011 Inte kul!!
Gräsmattan är bara till bekymmer, på våren var det en leråker, på sommaren orkade ingen sköta gräsmattan pga av alla maskroser, och mängder av kvickrot. 
Eftersom vi bor i ett radhus måste jag passera igenom huset. På våren drog jag in lera och på sommaren en massa gräs, nu ska det äntligen bli ett stop på det =). Jag har bestämt mig för att avveckla odlingslotten och vill odla allt hemma istället. Jag kommer förstås inte att få plats med allt hemma som jag har odlat på lotten, men en hel del ska jag ändå få plats med nu, när jag får plats med några pallkragar.


Vi började lite i fel ände!! Först tömde vi växthuset, all jord hamnade i säckar på altan.
Skulle förstås ha gjort i ordning pallkragarna först, men jag hade min axel nyopererad och fick panik! Vi fick ett brev i brevlådan att sanden i sandlådorna skulle bytas och om vi ville ha sand skulle vi ta det innan 20 april... Så det blev bråttom. Min son slet som en tok för att få ut jorden i tid.

Men jag insåg att det var lika bra att få pallkragarna på plats för att ha hela trädgården med en massa säckar hade jag ingen lust med! En en gång så fick min son slita för brödfödan =).


Här har alla skifferplatorna kommit bort och säckarna med hästskit som har legat hela vintern väntar på att få komma i jorden. 


Med hjälp av min lilla jordfräs, fick vi marken någorlunda rak.


ÄNTLIGEN!
Underbart pallgragarna på plats och all jord borta från altan.
Nu ska jag sätta morötter, sallat och en massa annat gått =).

Nu ska jag bara komma på vad jag ska använda som marktäckare runt pallgragarna. Jag vill ha ett material som inte skitar ner inne (som följer med skorna in), och som är skönt att gå barfota på.
Jag funderar på att använda mig av täckbark, men jag är rädd att det följer med skorna in...
Har ni några förslag får ni gärna lämna det =).

Idag blir det ännu en dag med sol, skönt!
Då ska jag försöka måla lite, för det klarar jag av att göra med vänstern.
Otroligt vad jag har lärt mig att använda vänstern nu, tidigare var jag så in i bomben högerhänt.

Ha en skön dag.

10 kommentarer:

 1. Så fint det blev med pallkragarna. Små, otäcka gräsmattesnuttar tycker vi inte om:-) Jag hade valt en singel men det är inte så skönt att gå barfota på... men hindrar ogräs och sniglar å andra sidan.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. SNIGLAR!! hindrar singel sniglar =) då kan jag mycket väll tänka mig att ta singel. Jag håller på att gjuta runda betongplattor som jag ska ha i gångarna, jag får väll göra några extra så jag kan hoppa mellan dom =)
   Tack för tipset!

   Radera
 2. Riktigt fint blir det! Skönt att ha odlingen nära!
  Ha det bra nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Irene
   ÅÅ Ja, det ska bli sååå skönt att bara gå ut och hämta vad man behöver, lotten i all ära, men man sticker inte ner (5 km)för att man behöver en morot.

   Radera
 3. Wow! Vilket jobb du/ni har lagt ner! Det där kommer bli helt underbart, vackert och gott! Härligt när man får en förändring som blir så där bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Först var jag lite "rädd" att pallkragarna skulle ta för mycket plats, men det finns gått om plats att ta sig runt. När marktäckningen kommer på plats kommer det bli såååå BRA =).

   Radera
 4. Med lite list och stor envishet kommer man långt! Det kommer att växa bra där. Vi har marktegel mellan odlingslådorna, lätt att hålla rent.
  Det gläder mig att ni hade nytta av veden i vintras! Ni får gärna hämta mer, det finns ett rejält lass kvar...
  Kram/Laila

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÅÅ Laila vi kommer gärna och hämtar mera ved =). Vi får höras om det sen, då kommer vi gärna under sommaren, så jag får se din trädgård =)

   Radera
 5. Underbart! Ser verkligen fram emot att få se bilder därifrån i sommar :)

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 6. Så mycket du kan plantera där, det blir en härlig sommar.

  Kram Birgitta

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Jag går ut i april och kommer in i oktober
om ni undrar var jag är...
så är jag antingen på Lotten i odlingsboden eller i trädgården.

Lämna gärna en kommentar,
jag blir så glad då jag får en hälsning =)

Välkommen tillbaka
och ha en skön dag!

Mitt växthus

Mitt växthus
Mitt växthus fick jag i 40-års present av familjen. I Maj 2009 var det på plats. Klicka på bilden så får du se hur det gick till... UPPDATERAT SIDAN 18/12-10