söndag 6 november 2011

Ont i axeln...

Nu var det ett tag sedan jag skrev här på bloggen men jag har varit så trött och haft så ont den sista tiden.
Jag har sedan 2005 gått med värk i min högra axel. Slutet på 2010 konstatera läkaren (tillslut) att jag har "Impingement" Det är när senorna i axeln inte riktigt får plats, kan man säga.

Jag måste få berätta... (om ni orkar lyssna) nu är det här inget försök till att "tyck synd om mig" utan jag vill berätta, för det är så många som går omkring med samma besvär. Speciellt kvinnor över 40 år drabbas och söker man på nätet finns inte så mycket av  "egna berättelser" att läsa, bara en massa fakta.

Bilden kommer i från denna sida


-------------------------------
2005 gick jag till en läkare för jag hade haft ont i min axel i många år. Han skicka mig till röntgen, via röntgen hitta dom en "obetydlig" liten kalkbildning i axeln. Med resultat att läkaren sa till mig att det fanns INGET att göra!! inte ens träning??? Låt bli att göra sånt som gör ont bara, sa han!

Åren fram till slutet av 2010 gick jag till en kiropraktor för att få hjälp, men det hjälpte ju inte, dom tjäna bara en massa pengar på mig!

December 2010 gick jag till en ny läkare, efter jag har "läst på" Jag hade tröttnat på min värk och googla runt och hitta en kvinna som hade samma problem. Hon tipsa om cortisonspruta. Läkaren jag gick till (den nya) skrev ut värktabletter och ifråga satte om jag verkligen hade ont!? Han trodde jag var ute efter en sjukskrivning -IDIOT!

Februari 2011 hitta jag en ny läkare (igen-3:e gången gillt...eller) specialiserad på ortopediska grejer... Han sa direkt att jag hade Impingement och en kraftig inflammation i axeln och gav mig en cortisonspruta i axeln.
Vilken underbar känsla efter sprutan, jag hade inge ont alls och jag blev överlycklig =).

Nu blev jag satt på sjukgymnastik och träna och träna... Efter en månad kom värken tillbaka... =(.
Min sjukgymnast sa till mig en dag, att jag tyvärr har gått för länge med min axel, för att det ska gå att träna bort, så hon tacka för sig... och sa att jag måste be läkaren att ta en titt i axeln (operation).

Nytt besök hos docktorn (nr 3). Han idiot förklarade min sjukgymnast, -Det går vist att träna bort.
Jag fick en ny spruta och instruktion på nya tränings-övningar. Sprutan höll i kanske 2-3 veckor... denna gång.

Den läkaren jag hade hittat, hade själv Impingement, så jag kände att NU har jag hittat en läkare som vet vad han pratar om och vet verkligen vad jag har. Men...

Efter fem sprutor och en ny sjukgymnast. Sa min nya sjukgymnast att jag måste skaffa en annan läkare, hon kände till den läkaren jag hade och han är lite för "sprut-glad". Jag vet inte, men läkarna kanske får betalt för per spruta dom ger... så jag blev "ordinerad" en ny läkare av min sjukgymnast och INGA fler sprutor sa hon, man får max ta 3 sprutor! sen kan senorna eller om det var nerverna, som kan ta skada och det går inte att läka.

Eftersom jag inte längre får ta fler sprutor, så har värken kommit tillbaka så där intensivt! och jag får svårt att sova, jag väcks av min axel varje morgon någon gång mellan kl 4 och 6. Det blir ju inte bättre av att man är lite "hösttrött" oxå.

I förra veckan fick jag äntligen träffa den nya läkaren, och han skicka direkt en remiss till axelspecialisterna på S:t Göran. ÄNTLIGEN nu kanske jag kan få den hjälp jag behöver. Jag gör vad som helst för att slippa den här verken nu efter så många år... Nu är det bara att vänta... ca 8 veckor tar det innan man får en kallelse.
-------------------------------

Nu kanske ni undrar hur jag kan jobba så i trädgården med en klämd axel... men det är allt arbete med händerna ovanför armbågens höjd som inte går... mina muskler och jävla anamma är det inget fel på =).
Men det är klart att efter en heldag i trädgården kommer värken på kvällen =(.

Känner du igen dig? får du ont i axeln när du tar ut saker ur skåp, som sitter högt eller när du hänger tvätt, så kan det vara bra, att söka hjälp i tid! Då kan man med rätt träning, få bort värken och besvären.

Nu får det räcka för den här gången... nu ska jag hänga tvätt!

10 kommentarer:

 1. ÅÅÅÅ du goa, imorgon är det jag som lyfter säckarna. Åtminstone de flästa. Såååå synd att jag inte är uppdaterad på specialisterna här i stan just nu, skiiiit synd hade annars säkert kunnat rekommendera någon men ska minsann klura. Hoppas det blir bra. Kram Gela

  SvaraRadera
 2. Ajaj, vad jobbigt med ont i axeln. Jag har inte haft det du har men jag har haft Frozen shoulder i båda. Enorm smärta men den har bra prognos och jag har nu inte ont i axlarna! Hoppas snart du får hjälp! Lycka till!

  SvaraRadera
 3. @Gela
  Att lyfta är inga problem =) men bära/gå omkring med tunga saker går inte. Så lyfta några säckar hästskit upp på ett släp det grejar jag =).

  @Irene
  Frozen Sholder Hua... det är värre än Impingement. Då kommer man ju inte ens upp med armarna, det gör ju jag =). Vad skönt att höra att du inte har ont längre.

  kram på er

  SvaraRadera
 4. Fy,så jobbigt det låter... hoppas att det ordnar sig.

  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 5. ÅÅå stackare! Hoppas att du får riktig hjälp med axeln. Själv har jag hälsporre som jag inte får bort och det medför att jag går konstigt... som ger ont i ryggen.... suck

  SvaraRadera
 6. Fy, vad tråkigt! Hoppas du får hjälp för ont, det tär något fruktansvärt...
  Kram,
  Madame C
  Cesars trädgård

  SvaraRadera
 7. Tack allihop =) för er omtanke. Men jag tror att jag "hittat" rätt nu =). Remiss till S;T Göran är inte "lätt" att få (har jag märkt!) Så nu kommer jag få hjälp =). Jag väntar med spänning på vad dom kommer göra, jag hoppas förstås på en operation. Låter kanske knäppt =) Men genom ett litet titthål kan dom fixa bort värken =). 80% blir helt bra efter en operation.
  Sen ska ni få se på gräva... =)
  kramis

  SvaraRadera
 8. Oj vilken trevlig blogg jag hittade nu, samma intresse av vitlök och chili som jag...och vilka bra tips. OCH lika ont i axlarna har jag så jag förstår hur du har det, inget roligt men man kämpar på ändå efter 10 år, ska också till ortopeden i nästa vecka efter samma turer som du haft.
  Får lov att följa din blogg.

  Vivian

  SvaraRadera
 9. Hej Mari!
  Men fy vad du har haft det besvärligt. En stor tröstekram till dig! Hoppas att du får bra hjälp på S.t G. Det får du nog. ;-)
  Något som faktiskt KAN lindra är att töja upp alla muskler som omger axelleden. Då minskas själva muskeltonusen och nerver och kärl som passerar där får bättre plats.

  För övrigt tycker jag att du har jobbat på bra. Vad fint du har gjort både hemma och på lotten.
  Kul att läsa allt vad du åstadkommer.
  Kramar till Dig och ett stort Lycka till!

  Sussie i S-vall.

  SvaraRadera
 10. @Vivian
  Jag titta in till dig och vi hade ju mer gemensamt... Pelargoner =).

  @Sussie
  ÅÅÅÅ vad glad jag blev att höra ifrån dig STOOOOORA kramen till dig.
  Jag mailar dig...

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Jag går ut i april och kommer in i oktober
om ni undrar var jag är...
så är jag antingen på Lotten i odlingsboden eller i trädgården.

Lämna gärna en kommentar,
jag blir så glad då jag får en hälsning =)

Välkommen tillbaka
och ha en skön dag!

Mitt växthus

Mitt växthus
Mitt växthus fick jag i 40-års present av familjen. I Maj 2009 var det på plats. Klicka på bilden så får du se hur det gick till... UPPDATERAT SIDAN 18/12-10