fredag 29 juni 2012

För ca 7 år sedan...

För ca 7 år sedan hörde jag talats om en bok, en bok som kunde få en att sluta röka. 
HAHA vilket skämt tänkte jag då...

I Måndags efter jobbet åkte jag och köpte den boken, boken heter 'Äntligen Icke-rökare'.

Nu har jag läst ut boken och undrar VARFÖR trodde jag inte på att det fanns en bok som kunde få en att sluta röka för 7 år sedan.

Nu är jag helt övertygad... jag kommer ALDRIG röka igen =). 


Det här är en metod som funkar för resten av livet. * Utan skrämseltaktik och avskräckande bilder * Utan krav på viljestyrka * Utan viktökning * Utan oro för abstinens * Utan känsla av försakelse * Utan hjälpmedel och mediciner * Bara 100% naturligt Bli en lycklig icke-rökare! Ta första steget nu. Fortsätt att röka precis som vanligt medan du läser boken. Läs med ett öppet sinne. Läs allt. "Äntligen icke-rökare" ger dig lust att sluta. Och det är lätt. Miljoner människor har gjort människor har gjort det och vet att "Äntligen icke-rökare" fungerar. Såld i över 10 miljoner exemplar!

Är ni rökare eller har en vän som röker. LÄS BOKEN det är den bästa bok jag nånsin har läst. Den har hjälpt mig att förstå vad jag egentligen har hållit på med i 28 år!

Att dom inte har gjort ett tv program om boken??? Det Tv programmet borde gå i repris hela dagarna så folk får upp ögonen över hur "lätt" det är att sluta röka.

Lätt inom " för det har inte varit lätt dom första dagarna, men nu när jag faktiskt vet vad det är jag går igenom så kommer det att gå "lätt" Jag skulle ha läst boken INNAN jag slutade röka.

Jag är så glad för jag är en ICKE-RÖKARE nu.

tisdag 26 juni 2012

Shit!!

Jag kunde inte drömma om att det var så här svårt!!!!!!!
Just nu tror jag att jag kommer gå upp i atomer. 
Jag slutade röka som jag sa... den 24:e
I lördags kväll rökte jag min sista cigg. 
Men på söndagen den 24:e tog jag nikotin-tuggummin.= Sluta röka!...????

HALLÅ!!!! sa jag till mig själv i morse... 

Jag vill ju sluta röka och med det bli av med alla nikotin-måsten! Tar jag nikotintuggummin så byter jag ju bara ut mitt beroende!!!! Så nu har jag just utsatt mig för mina första, inte bara rökfria timmar, utan mina första nikotinfria timmar i mitt vuxna liv. 

I 28 år har jag inte varit utan nikotin NÅNSIN... jag har vid mina tidigare försök/uppehåll tuggat nikotin-tuggomin.

SHIT vad jag mår skit!!!!

Men jag är fast besluten på att jag ska greja detta. 

Har jag varit så j*a DUM och rökt i 28 år så får jag banne mig stå mitt kast... 


tisdag 5 juni 2012

SLUTA RÖKA??????????????



NU har jag bestämt mig! Jag ska sluta röka. Jag var 15 år gammal då jag började, i 28 år har jag rökt!! Helt sjukt hur dum man har varit!!

Jag har försökt sluta många gånger genom åren, med plåster, tuggummi, sugtabletter och sprej till och med en sluta röka kurs för ett par år sedan. Men "hjälpmedlerna" smaka så illa att jag gick tillbaka till cigaretterna igen. Kursen gav mig 3 rökfria dagar, längre klara jag inte utan hjälpmedel.Tanken på att börja snusa istället har jag haft flera gånger men jag vill ju inte ersätta rökningen med en annan last... jag vill bli nikotinfri.

För några år sedan träffa jag en tjej som hade fått tabletter av sin läkare. Hon berätta att man tar en tablett samtidigt som man röker och så efter 14 dagar slutar man!?? (Hon sluta på dag 11) Jag har gått och tänkt på vad hon sa i dessa år och igår var jag till min läkare och han skrev ut Zyban till mig.


Dag 1-6 tar man en tablett om dagen samtidigt som man röker, sen tar man två tabletter om dagen. Man sätter ett datum då man ska sluta, helst inom 14 dagar. Men jag är rädd att jag inte kommer klara det för midsommar kommer emellan, så jag har satt en dag efter midsommar.

Det Zyban hjälper en med är att den tar bort "toppen" av röksuget. Man måste själv vara motiverad och kämpa för att sluta ändå... så det var inte så lätt som jag trodde =). Jag trodde man tog ett piller och sen var det bra! Men nu är jag förberedd på det, så jag ska göra ett försök.

Denna gång ska jag alltså sluta utan att ersätta ciggen med en annan nikotin, det känns lite spännande... hur det ska gå?. Lite annan hjälp ska jag få, det finns sluta röka linjen, jag har inte ringt dom än, men jag ska göra det.



Sen har jag en app som ska peppa mig =)



Varför jag vill sluta...
  1. Luktar illa, jag är så trött på att hela tiden STINKA!
  2. Smakar illa i munnen, den goda maten man ätit blir ju förstörd! 
  3. vill få tillbaka luktsinnet.... ÅÅÅÅÅ VILL känna dofterna i trädgården
  4. bättre kondition, så jag orkar mera =)
  5. bättre läkning av axeln... den är på god väg, men jag vill bli 100% bra
  6. bättre hy, ser lite grå ut ibland!
  7. slippa pressen... som man har, att hela tiden "planera" när man kan röka, ja för det är ett jädrans press att hela tiden hitta tid och en plats att röka på! Kan inte ju inte ens gå på bio! För då blir filmen förstörd för att jag hela tiden tänker på att jag vill ta en cigg!!!
Nu har jag turen att många av mina vänner inte röker =) Jag är lite rädd för hur det ska gå att umgås med rökare... men det tar jag då. Nu ska jag ta en dag i taget!

24:e Juni är mitt datum








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



Jag går ut i april och kommer in i oktober
om ni undrar var jag är...
så är jag antingen på Lotten i odlingsboden eller i trädgården.

Lämna gärna en kommentar,
jag blir så glad då jag får en hälsning =)

Välkommen tillbaka
och ha en skön dag!

Mitt växthus

Mitt växthus
Mitt växthus fick jag i 40-års present av familjen. I Maj 2009 var det på plats. Klicka på bilden så får du se hur det gick till... UPPDATERAT SIDAN 18/12-10